Eerste communie

© foto Bart De Buck - Melle

De eerste communie is  geen schoolviering maar een viering binnen de kerkgemeenschap. Een eerste communie is geen overgang van kleuter naar eerste leerjaar en zeker geen optreden. Het is de eerste volle deelname aan de eucharistie, waarbij het ontvangen van de communie belangrijk is voor de kinderen. Centraal staat steeds Jezus Christus. Hij is het die onder ons komt waar we in Zijn naam samen zijn. Hij is het die ons samen brengt als gelovige gemeenschap.

Vandaar dat het ook belangrijk is dat er een actieve participatie is van groot en klein. De eerste communie wordt daarom enkel gevierd in kerken waar ook op zondag eucharistie gevierd en wordt vooraf gegaan door één of meerdere catechesemomenten en/of instapvieringen waarop de kinderen en hun ouders worden uitgenodigd.

De eerste communie wordt georganiseerd
op de zaterdag van de vijfde paaszondag (vierde zaterdag na Pasen) voor de scholen van Destelbergen en Melle-Vogelhoek
op de zaterdag van de zesde paaszondag (vijfde zaterdag na Pasen) voor de scholen van Heusden en Melle-Centrum

INSCHRIJVEN kan ook hier. De inschrijving is pas geldig na ontvangst van een bevestiging

Eerste communie 2021

Hierbij de nieuwe data voor de eerste communie 2021

Kerk OLV ter Sneeuw te Destelbergen

Zaterdag 25 september om11u00 :  Vrije Basisschool Pius X en Gemeentelijke Basisschool Destelbergen
Zaterdag 25 september  om 14u00 :  Vrije Basisschool Wonderwijs, hoofdschool en wijkschool

Kerk Heilig Kruis te Heusden

Zaterdag 9 oktoberi om 11u00 : SInt-Franciscus Basisschool - Melle-Vogelhoek
Zaterdag 2 oktober om 11u00 :  Gemeentelijke Sportbasisschool Heusden
zaterdag 2 oktober om 14u00 : Vrije Basisschool "De Parel"
zondag 3 oktober om 11u00 : Gemeenschapsschool " De Klaver"

Kerk Sint Martinus Melle

Zaterdag 9 oktober om 14u30 :  Sint-Vincentiusschool Melle

Zondag 10 oktober  om 9u30 :  Gemeentelijke Basisschool Melle

Eerste communie 2022 (onder voorbehoud)

De data van de eerste communie zijn indicatief en onder voorbehoud van wijziging door externe omstandigheden.

Kerk OLV ter Sneeuw te Destelbergen

Zaterdag 15 mei om 9u30 :  Vrije Basisschool Wonderwijs, hoofdschool en wijkschool
Zaterdag 15 mei om 14u00 :  Vrije Basisschool Pius X en Gemeentelijke Basisschool Destelbergen

Kerk Heilig Kruis te Heusden

Zaterdag 15 mei om 11u00 : SInt-Franciscus Basisschool - Melle-Vogelhoek
Zaterdag 22 mei om 9u30 :  "Vrije Basisschool "De Parel"
zaterdag 22 mei om 11u00 : Gemeentelijke Sportbasisschool Heusden
Zondag  23 mei om 11u00 : Gemeenschapsschool " De Klaver

Kerk Sint Martinus Melle

Zaterdag 22 mei om 14u30 :  Sint-Vincentiusschool Melle
Zondag 23 mei om 9u30 :  Gemeentelijke Basisschool Melle

Net zoals vorige jaren zullen we vanuit de parochie ook een voorbereidingstraject uitwerken. Hoe dit er concreet zal uitzien wordt na de inschrijving meegedeeld.