Huwelijk

U bent hier

"Ik beloof je man / vrouw te zijn en ik beloof je trouw te blijven in goede en kwade dagen, in armoede en rijkdom, in ziekte en gezondheid. Ik wil je liefhebben en waarderen al de dagen van mijn leven."

(Uit de huwelijksliturgie)

Het onverdiende geluk te mogen beminnen, bemind te worden en samen zorg te mogen dragen voor nieuw leven, heeft mensen steeds doen vermoeden dat hun liefde het louter menselijke overstijgt. In de kerk spreekt men over het sacrament van het huwelijk: in de menselijke levens- en liefdesgemeenschap tussen man en vrouw herkent de kerk Gods liefde.

Naast het gegeven-zijn aan de ander is trouw een ander kenmerk van de goddelijke liefde, die ook in Jezus Christus zichtbaar werd. Gehuwde christenen willen deze goddelijke trouw present stellen in onze wereld. Ze kiezen ervoor zo trouw-als-God en zo goed-als-Jezus te zijn voor elkaar.

Een huwelijksplechtigheid plannen...

In de nieuwe parochie Destelbergen - Melle kiest u vrij de kerk waar u wenst te huwen. Vanaf 2017 zijn dat:

• Destelbergen - Onze Lieve Vrouw ter Sneeuw
  • Heusden - Heilig Kruis
  • Melle Sint-Martinus

Huwelijksvieringen kunnen plaatsvinden van maandag tot zaterdag (niet op wettelijke en kerkelijke feestdagen),

In de voormiddag om 10:00 of 11:30

in de namiddag (beginuur tussen 14:00 en 16:00).

Er kan niet gehuwd worden op de dagen van de eerste communie en het vormsel.

Een kerkelijke huwelijk aanvragen kan met dit

formulier

Pas als je een bevestiging ontvangt van het secretariaat kan de aanvraag als definitief beschouwd worden.

De bijdrage voor een kerkelijk huwelijk bedraagt 275 EUR en moet overhandigd worden aan de voorganger.

Voorbereiding op het huwelijk

We organiseren in het voorjaar een voorbereidingsnamiddag. Van toekomstige trouwers wordt verwacht dat ze aan een van deze namiddag deelnemen (of aan een soortgelijk programma elders).

Voor 2017 is deze namiddag gepland op  zondag 4 maart.

Onthaal om 13.45 u.
Einde voorzien om 17.00 u.

Plaats : Domus   (rechtover de bibliotheek)
Dendermondesteenweg 439,   9070 Destelbergen

Inschrijving : vòòr 25 februari 2018

*    Onthaal en welkom