Inzamelactie voor vzw Toontje Gentbrugge en Sint-Vincentius Heusden

Inzamelactie

Wie in armoede leeft, loopt daar meestal niet mee te koop. In onze onmiddellijke omgeving zijn gelukkig enkele organisaties actief die mensen in armoede bijstaan met voedselbedeling, of het bezorgen van schoolgerief en andere noodzakelijke producten zoals scheergerief, zeep, shampoo, deodorant, pampers, toiletpapier. Twee van die organisaties zijn de Sint-Vincentiusvereniging in Heusden en Toontje, kansarmoedewerking in Gentbrugge.

Op de eerste drie zondagen van de advent, 2 en 9 en 16 december kan u kledij, dekens, niet bederfbare voedingsmiddelen en producten voor lichaamsverzorging en hygiƫne meebrengen naar de mis.

In alle kerken worden die producten ingezameld en vandaaruit bezorgd bij beide verenigingen, die ze zullen verspreiden onder mensen die ze echt nodig hebben.

Toontje vzw al 25 jaar actief

De vrijwilligers van de vzw Toontje in de Louis Van Houttestraat in Gentbrugge kunnen je schrijnende verhalen vertellen over armoede bij mensen dicht bij ons.
Met meer dan zestig zijn ze en ze vormen een hechte ploeg. Op zaterdag 18 november vierden ze hun 25 jarig bestaan met muziek, speeches, samen eten, gezellig samenzijn en een alternatieve modeshow.
Een kwarteeuw na die oprichting blijkt hun werking vandaag zelfs meer nodig dan ooit. Meer weten? Iemand doorverwijzen?
Zin om te steunen of enkele uurtjes mee te werken? Klik hier.

SInt-Vincentiusvereniging steunt de mensen dichtbij

Door hun inzet bieden de vrijwilligers van de Sint-Vincentiusvereniging vandaag concrete hulp aan gezinnen in nood in de parochie .

Wil je meer weten ? Klik https://www.parochiedestelbergenmelle.be/sint-vincentiusvereniging