11 november : In het teken van vrede

In Melle wordt de mis in de Sint-Martinuskerk op 11 november om 9u30 opgeluisterd door het koor Die Kantorei Melle St. Petri uit Melle Duitsland. Na de viering is er bloemenhulde aan de kerk , op het kerkhof en aan het monument op het Gemeenteplein, met een samenzang door koren uit Melle Duitsland , Melle Frankrijk en Melle Belgiƫ (Pojedu). Het verlangen naar vrede en verbroedering staat hierbij centraal.

In Heusden wordt de eucharistieviering in de H. Kruiskerk op 11 november (uitzonderlijk om 10 uur) opgeluisterd door het Sinte-Barbarakoor, mezzo-sopraan Els Wollaert en een kopertrio. Pastoor-emeritus Walter De Clercq gaat voor. Daarna is er bloemenhulde aan het monument aan het Dorpsplein.

In Destelbergen is er op 11 november om 11.15 uur een eucharistieviering in de kerk Onze-Lieve-Vrouw ter Sneeuw, gevolgd door een bloemenhulde op het Gemeenteplein..