Bisschopswijding Lode Van Hecke

Volgende week zondag 23 februari wordt Lode Van Hecke tot bisschop gewijd om 15u in de Sint-Baafskathedraal. Hij is de 31ste bisschop van Gent. De deuren van de kathedraal gaan open om 14u. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, daarom bestaat ook de mogelijkheid om de plechtigheid te volgen op groot scherm in de Groenzaal van Sint-Bavohumaniora, op wandelafstand van de kathedraal. Daar wordt ook gezorgd voor een religieuze beleving van de viering. Nadien is iedereen welkom in het Sint-Baafshuis voor de receptie.

Je kan de plechtigheid ook live volgen op de website van Kerknet. En dinsdag 25 mei om 10u wordt ze heruitgezonden op de regionale televisiezenders TV Oost en AVS. Voor meer informatie kan je terecht op de website van het Bisdom Gent: www.bisdomgent.be

foto :  kerknet - Frank Bahnm├╝ller