Collecte voor Libanon in de Sint-Martinuskerk te Melle.

Een apocalyptische scène. Er zijn geen andere woorden voor de verschrikkelijke explosie die dinsdag 4 augustus door Beiroet scheurde. De enorme ontploffing in de haven werd veroorzaakt door de ontbranding van 2.700 ton ammoniumnitraat. Er vielen minstens 160 doden en meer dan 6.000 gewonden. Gevreesd wordt dat de cijfers zullen oplopen. De zoektocht naar overlevenden en slachtoffers is nog steeds aan de gang.

Het internationale Caritasnetwerk mobiliseert zich en organiseert met Caritas Libanon hulp ter plaatse. (foto Caritas International)

Vorig weekend kwam het voorstel om de collecte tijdens de missen op zaterdag 15 en zondag 16 augustus in de Sint-Martinuskerk te Melle  volledig ten voordele van de slachtoffers van de grote ontploffing in Beiroet te voorzien. Zowel pastoor Jos als de kerkfabriek Sint-Martinus Melle vonden dit een goed initiatief.

Na de aankondiging door pastoor Jos op het einde van de vieringen werd dit ook door de parochianen zeer goed onthaald, en samen met extraatjes die in de offerblokken van de kaarsen zat, kon er dan ook een 950 euro overgemaakt worden aan Caritas International.

Waarvoor van harte dank.

Meer infomatie :