Damniaanactie 2019 - campagneweekend 25-26--27 januari

Zet een punt achter lepra.

LeprapatiĆ«nten worden vandaag nog steeds de rug toegekeerd. Letterlijk zelfs. Ook zij die officieel genezen zijn en niemand meer kunnen besmetten. Wie lepra heeft verliest vaak gezin en werk, en wordt verbannen uit zijn of haar vertrouwde omgeving. Wie lepra heeft verliest het recht op een knuffel, op liefde.  Daarom verstoppen leprapatiĆ«nten hun ziekte dikwijls voor de buitenwereld. Ze verzwijgen het voor vrienden en familie, en zoeken ook geen medische hulp. Maar zo blijft de epidemie voortbestaan. Willen we lepra elimineren moeten we ook de stigma’s aanpakken. Damiaanactie strijdt tegen die stigma’s en focust hierop tijdens haar januaricampagne.

Hoe zet jij een punt achter lepra? Koop of verkoop Damiaanstiftjes !

In elke kerkplek van onze nieuwe parochie Destelbergen-Melle bieden enthousiaste medewerk(st)ers u ‘ de Damiaanstiftjes ‘ aan: € 7 voor een pakje van 4 stiften.

€ 50 kan een mensenleven redden !

( Een gift via BE05 0000 0000 7575 kan ook altijd )

Alvast bedankt voor elke steun !