Eerste communietocht - dank aan vrijwilligers

Ook de tweede eerste communietocht, op zaterdag 18 januari in de Heilig Kruiskerk in Heusden,  is zeer goed verlopen.Zowat honderd kinderen namen deel aan deze eerste stap in het vernieuwd eerste communietraject.

Aan verschillende standen kregen ze een overzicht van wat het is, leven als een gedoopte. Maar misschien nog belangrijker dan de inhoud was de kennismaking met de gemeenschap door de spontane medewerking van tal van vrijwilligers uit alle hoeken van de Emmaüsparochie. Zij hadden hier bereidwillig een deel van hun zaterdagnamiddag voor over. Hun enthousiasme werd door de aanwezige jonge ouders en kinderen sterk gewaardeerd.

Na deze geslaagde eerste ervaring in zowel Destelbergen als in Heusden zijn we ervan overtuigd dat we op deze ingeslagen weg kunnen verder gaan en dit scenario kunnen uitbreiden naar de hele Emmaüsparochie.

Dank aan de vrijwilligers voor de hulp, aan de godsdienstleerkrachten en de directies van de diverse basisscholen voor de open en constructieve houding naar dit initiatief toe.