Geen exit voor de eredienst

Enige beslissing die we gisteren hoorden over erediensten was de uitbreiding van aanwezigen bij huwelijken en uitvaarten tot 30 personen. Intussen blijven de contacten lopen tussen de erediensten en met de regering en wordt er gewerkt aan een handboek om in de veiligheidsvoorschriften te kunnen voorzien. Afwachten wanneer er opnieuw publieke vieringen zullen kunnen zijn. Wij berichten van zodra er nieuws is.

In elk geval moeten we geen publieke vieringen verwachten voor 8 juni. Tot die datum kunnen we elkaar niet fysiek ontmoeten tijdens de zondagsvieringen, doopvieringen of gebedsvieringen.

De kerken blijven uiteraard geopend voor persoonlijk gebed. Je vindt er zoals steeds gebedsblaadjes bij de zondagsvieringen.

Eucharistievieringen

 De eucharistieviering van de zesde paaszondag wordt uitgezonden vanuit de Onze-Lieve-Vrouw Geboortebasiliek in Tongeren op radio 1 en TV Eén om 10u.

 Op Hemelvaartdag kan je aansluiten op radio 1 bij de eucharistieviering vanuit de Abdij Keizersberg in Leuven en op TV één is er om 11u een Eurovisie-uitzending vanuit de Sint-Laurentiuskathedraal in Lugano (Zwitserland).