Heusden : gezinsviering op weg naar het licht

Op zondag 9 december 2018 om 11u00 zijn alle kinderen en jongeren uitgenodigd naar de gezinsviering in het teken van de tweede zondag van de advent.

We speuren samen naar tekenen van licht. Johannes de Doper wijst ons de weg en roept ons op om op weg te gaan.

 

We maken dit concreet door onze gaven voor de kansarmen in onze maatschappij naar het altaar te brengen.

Wie in armoede leeft, loopt daar meestal niet mee te koop. In onze onmiddellijke omgeving zijn gelukkig enkele organisaties actief die mensen in armoede bijstaan met voedselbedeling, of het bezorgen van schoolgerief en andere noodzakelijke producten zoals scheergerief, zeep, shampoo, deodorant, pampers, toiletpapier. Twee van die organisaties zijn de Sint-Vincentiusvereniging in Heusden en Toontje, kansarmoedewerking in Gentbrugge.

Op de eerste drie zondagen van de advent, 2 en 9 en 16 december kan u kledij, dekens, niet bederfbare voedingsmiddelen en producten voor lichaamsverzorging en hygiëne meebrengen naar de mis. In alle kerken worden die producten ingezameld en vandaaruit bezorgd bij beide verenigingen, die ze zullen verspreiden onder mensen die ze echt nodig hebben.

Deze actie staat los van de jaarlijkse traditie in Heusden waarbij aan de kinderen gevraagd wordt om tijdens de Kerstviering een stukje speelgoed dat ze kunnen missen, mee te brengen om het cadeau te doen aan een kind dat het minder goed heeft.