Instapvieringen eerste communie

Meimaand, communiemaand. Met meer dan 160 zijn ze, de zesjarigen die zich voorbereiden op hun grote dag in onze parochie Destelbergen-Melle. Dan mogen ze voor het eerst mee te communie gaan, omringd door hun ouders en familie. Vaak merken we dan dat velen zich wat onwennig voelen in een kerkgebouw. Die onwennigheid willen we wegnemen. Daarom organiseren we drie instapvieringen voor de kinderen en hun ouders. Ook omdat er vanuit het bisdom uitdrukkelijk gevraagd wordt dat de parochies actiever dan vroeger zouden meewerken aan de voorbereiding van de eerste communie. Die voorbereiding gebeurt nog steeds op school, de leerkrachten bereiden ook de viering voor. Vanuit de parochie willen we ouders en kinderen onderdompelen in een viering, hen de kracht van liturgie laten ontdekken. Vanuit de ervaring van vorig jaar leerden we dat de stap naar een eucharistieviering te groot is voor zulke jonge kinderen. Dus starten we in Heusden en Destelbergen met twee afzonderlijke gebedsvieringen, vooraleer de kinderen in het weekend van 27 en 28 april uitdrukkelijk worden uitgenodigd naar de eucharistieviering in de gemeenschap.