Kerkfabriek Heusden herkozen

Op 3 september vonden ook in de kerkfabriek van de Heilig Kruiskerk in Heusden de verkiezingen plaats voor de kerkraad.

Toen we in januari voorzitter Lode De Wilde interviewden, benadrukte hij het belang van investeringen in het kerkgebouw zodat het ook voor nevenbestemming aangepast wordt. Zo wordt de kerk in niet-coronatijden jaarlijks gebruikt voor een concert in het teken van het Festival van Vlaanderen.

De kerkraad wijst op recente vernieuwingen in dit verband: het sanitair in de sacristie, de moderne geluidsinstallatie, de ledverlichting die kan aangepast worden aan de liturgische kleuren. Het grote project voor 2021 wordt de vervanging van de kerkstoelen.
Sedert enige tijd openen en sluiten de kerkdeuren automatisch op vaste tijdstippen, een andere realisatie. O ja, mocht u toevallig in de kerk zijn als de deuren dicht gaan, er is een noodknop naast de kerkdeur binnen, u kan zichzelf buiten laten.

Op de foto de herkozen kerkraad van Heilig Kruis Heusden. Van links naar rechts :  Lode De Wilde (voorzitter), Johan Dierickx, Karel De Baere, pastoor Jos Verstraeten, Sylvain De Rocker (penningmeester), Luk Thomas (secretaris) (foto Katie Bostoen)