Kinderen welkom op Beloken Pasen

Op Beloken Pasen zijn alle gezinnen met kinderen van harte welkom.

'Beloken' is het voltooid deelwoord van het werkwoord 'beluiken': (af)sluiten. Met Beloken Pasen wordt de paasweek ('het paasoctaaf', acht dagen vanaf Pasen) afgesloten.
In het Latijn heet Beloken Pasen ”Dominica in albis”(zondag in het wit), een verwijzing naar witte doopkleren van de doopleerlingen.
Vroeger droegen christenen die op de paasnacht waren gedoopt acht dagen lang een wit kleed, symbool van hun nieuwe geboorte.

Tijdens alle vieringen worden dan ook kinderen gedoopt. In Heusden en Destelbergen zijn dat een aantal zesjarigen die zich voorbereiden op hun eerste communie.

EmmaĆ¼s staat op een bijzondere wijze centraal in de viering. We horen hoe het hart van de eerste leerlingen brandde toen Jezus hen de bijbel toelichtte en hoe zij Hem herkenden aan het breken van het brood.

Wanneer :

zaterdag 27 april om 17u30 OLV ter Sneeuwkerk Destelbergen