Kinderwoorddienst te Melle

In de viering om 9u30 vergasten we de kinderen in de Martinuskerk te Melle op een kinderwoorddienst.

Ditmaal horen we Jezus zeggen : "ik ben de wijnstok".

Jezus zei tegen zijn leerlingen: ”Ik ben de stam van Gods druivenplant en jullie zijn mijn takken. En God, God is de tuinman. De takken waar geen druiven aan groeien haalt Hij weg.
De takken waar wél druiven aan groeien snoeit Hij; Hij maakt ze kort. Want als de takken gesnoeid zijn komen er volgend jaar nog meer druiven aan. 
Jullie lijken op de goede takken, dat zijn de takken die gesnoeid zijn. Ik heb met mijn woorden de slechte dingen uit jullie weggesnoeid.
Dus nu zijn jullie zonder die slechte dingen helemaal schoon geworden. 
Jullie moeten verbonden blijven met Mij en Ik met jullie. Want zonder Mij kunnen jullie niet goed leven. Net zoals als er alleen druiven groeien aan takken die vastzitten aan de stam van de druivenplant. 
Als je met Mij verbonden blijft kun je goede dingen doen. Maar zonder Mij kun je niets. Dan gaat het verkeerd met je. Wanneer je niet met Mij verbonden bent, dan ben je als een tak die helemaal van de stam is afgehaald.
Zo’n tak verschrompelt en dan wordt hij opgeruimd en in het vuur gegooid. Maar wanneer jullie wél met Mij verbonden blijven en jullie naar Mij luisteren, dan zal alles wat je vraagt, gebeuren. 
Jullie zullen dan als mijn leerlingen veel goede dingen doen. Zo laten jullie de mensen zien hoe God in de wereld is."

Wil je graag wat meer hierover vernemen

Van harte welkom