Klokken luiden voor vrede

Op vrijdag 21 september 2018 worden in alle bisdommen van ons land de klokken van alle kerken geluid naar aanleiding van de Wereldvrededag van de Verenigde Naties.

De 'Internationale Dag van de Vrede' ('The International Day of Peace') is een door de Verenigde Naties uitgeroepen jaarlijkse dag op 21 september voor aandacht voor de vrede.
Het doel is een wereldwijde dag van wapenstilstand en geweldloosheid

Alle parochies in ons land worden uitgenodigd om die dag tussen 18 uur en 18.15 uur de klokken van parochiekerk te luiden als uitdrukking van het verlangen naar vrede.
Schrik dus niet als je volgende vrijdag de klokken van de kerken in Destelbergen, Heusden of Melle om 18 uur hoort luiden.

Ook in onze buurlanden en elders in Europa worden op dat moment de klokken geluid.

Het initiatief wordt in ons land nog eens herhaald op zondag 11 november 2018 als dan stipt om 11 uur de klokken worden geluid als herinnering aan de Wapenstilstand die een einde maakte aan de Groote Oorlog.

In alle bisdommen van ons land wordt het einde van WO I plechtig herdacht.