Laudatio voor Jos Van Den Borre

Met het hoogfeest van Allerheiligen, werd in de H.Kruis van Heusden het Sint Barbarakoor voor de laatst geleid door haar dirigent Jos Van Den Borre.

Meer dan 30 jaar begeleide hij dit koor met hart en ziel, kende zijn koorleden door en door en slaagde er ook in hen tot een hoger niveau te tillen.
Jos was een liefhebber van Gregoriaanse muziek, zoals we ook tijdens deze viering mochten ervaren, maar tevens ook van de volkse muziek, waar hij talloze bewerkingen op schreef.

Ook de momenten waar hij de liederen samen met de kerkgangers inzong voor de eucharistieviering, en de besprekingen vooraf met de voorganger en lectoren herinneren wij ons met veel plezier.

Op het einde van de viering werd hij dan ook in de bloemetjes gezet door de voorzitter van de kerkfabriek en hartelijk bedankt voor het prachtige werk dat hij geleverd heeft door pastoor Jos.

Ook de burgemeester en de eerste schepen van Destelbergen deelden in de laudatio.