Open Kerkendag : Orgelconcert in Heusden

Ter gelegenheid van Open Kerkendag 2019 vindt in de Heilig Kruiskerk in Heusden een orgel- en dwarsfluitconcert plaats op zondag 2 juni om 15 uur. De uitvoerders, organist Frank Heye en zijn echtgenote Astrid Verstuyft hoeven we nauwelijks nog voor te stellen. Hij is onder meer titularis van het orgel in de Onze-Lieve-Vrouw ter Sneeuwkerk in Destelbergen. In Heusden leidde hij de re-restauratie van het orgel van de H. Kruiskerk, dat sinds dan ook een volwaardig concertinstrument is geworden. Zij dirigeert in Heusden het gemengd koor Cantoremus evenals de Koninklijke Gemeente Harmonie, die onlangs hun 200e verjaardag vierden met een schitterend concert. Beiden haalden tal van prijzen en onderscheidingen. Om mee te genieten betaal je 10 euro, kinderen tot 12 jaar gratis.