Succesvole solidaire maaltijd

Beste medewerkers,

 

Het is ons weer gelukt! Een succesvol solidariteitsmaal met bijna 150 aanwezigen vooral uit Melle, maar ook 14 mensen uit Heusden, 12 uit Destelbergen en een 10-tal Gentenaars. Onze Colombiaanse gaste Marcela Cabrera heeft haar acties voor de mensenrechten in haar streek en land toegelicht en ons bewust gemaakt dat het daar een strijd is op leven en dood.

De Zuidamerikaanse hutsepot van onze Melse kok Jo Beschuyt heeft blijkbaar gesmaakt want velen hebben nog een tweede bord laten opscheppen. Spijtig genoeg kon Geert Poppe zijn dessertkunsten niet tonen, maar we hebben dat opgelost met fairtrade chocolade uit Ghana. De bediening van de borden door een groep van een 6-tal vormelingen onder supervisie van Miet, Martine en Chris liep gesmeerd. Ook het opruimen, afwassen en de turnzaal en refter terug op zijn plaats zetten liep van een leien dakje.

Bedankt iedereen om mee te helpen bij de verkoop van kaarten, het klaarzetten van de zaal, de bediening van eten en drank, de afwas en het opruimen. In totaal hebben een 40-tal personen meegewerkt om dit solidariteitsmaal te realiseren. Onze inspanningen hebben ruim 1.600 euro winst opgeleverd, dat integraal aan Broederlijk Delen zal overgemaakt worden.

 

Ik heb een voldaan gevoel,

Johan De Boever   

 

meer beelden :  https://www.parochiedestelbergenmelle.be/foto-s/sfeerbeelden-van-de-solidaire-maaltijd