Tentoonstelling en concert in de H. Kruiskerk

De Koninklijke Gemeentelijke harmonie Heusden is 200 jaar jong en viert dat met een concert en een tentoonstelling in de H. Kruiskerk. Wie volgende week dus even de kerk binnenloopt, zal er nogal wat bedrijvigheid vinden. Voor het plaatsen van de tentoonstellingskasten zullen de stoelen aan de zijkant van de kerk immers moeten wijken. Af en toe wordt er ook gerepeteerd.

Het jubileumconcert gaat door op zaterdag 23 maart om 19u30. Daarna wordt u een glas aangeboden en wordt de tentoonstelling feestelijk geopend. Tot 7 april kan u die gratis bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondagnamiddag tussen 14 uur en 17 uur. De eucharistieviering op zondag om 11 uur gaat normaal door. Op zaterdag 23 maart kunnen evenwel geen kerkdiensten plaats vinden.

Het concert op zaterdag 23 maart is een samenwerking tussen het groot orkest van KOGH, het gemengd koor Cantoremus -beiden onder leiding van Astrid Verstuyft - en de Melodische Drumband onder leiding van Gaston De Belder. Kaarten kosten 15 euro (of 12 in voorverkoop), kinderen (6-12 jaar) betalen de helft van de prijs. Meer weten? 0471-93.11.33 of 09-228.38.21 - www.kogh.be

De organisatie van deze tentoonstelling is voor onze kerk een mooi voorbeeld van een culturele nevenbestemming. Door de tentoonstellingskasten en panelen langs de zijkanten te plaatsen, worden de liturgische diensten geenszins gehinderd. De pas vernieuwde verlichting zal anderzijds het jubileumconcert nog meer kleur geven. Laat ons van deze samenwerking dan ook ten volle genieten.