Vanaf volgend weekend van harte welkom

Er mogen vanaf maandag 8 juni opnieuw openbare liturgische vieringen doorgaan.

Concreet zal dat zijn op zaterdagavond om 17u30 uur in Destelbergen, op zondag om 9.30 uur in Melle en om 11 uur in Heusden.

Tot juli zijn dat er maximaal 100 (honderd) mits rekening gehouden wordt met de afstand van 1,5 m en10 m² per kerkganger.

Voor onze kerken betekent dit concreet dat maar 70 deelnemers zullen toegelaten worden.

Ondertussen zijn de leden van de parochieploeg en kerkfabrieken de kerken bezig met het 'schikken' van de stoelen, en het uitwerken van een circulatieplan

Vanaf volgende week zullen ook de weekvieringen in Melle en Destelbergen opnieuw plaatsvinden.

Veiligheidsmaatregelen

• Laat je bij het binnenkomen informeren en begeleiden door onze stewards. Zij kunnen je aanduiden welke stoelen beschikbaar zijn.
  • Kerkgangers uit dezelfde bubbel (gezin) mogen samenzitten. De andere kerkgangers (niet-geznsleden) moeten verplicht onderling 1,5 afstand houden.
  • Handontsmetting bij het binnenkomen is verplicht. Er zullen daartoe dispenser beschikbaar zijn
  • Bij het betreden en verlaten van de kerk zijn mondmaskers verplicht.
  • De zangboeken “Zingt Jubilate” zijn buiten gebruik.
  • De communiegang en het verlaten van de kerk gebeurt onder begeleiding van de stewards. Hou steeds 1,5 m afstand.
  • Er wordt geen collecte gehouden. We vragen je bijdrage achteraan in een mandje te deponeren.
  • Na de viering is het niet toegelaten om samen te scholen in het kerkportaal

Voor wie een broze gezondheid heeft, verkouden is of om een andere reden twijfelt om deel te nemen aan de eucharistie onder deze beperkende voorwaarden, zijn er nog vieringen op de radio en de televisie of via livestream.