Welkom in de Emmaüsparochie

Vanaf 1 mei 2019 zet onze parochie een verdere stap in haar groei naar eenheid onder de nieuwe naam "Emmaüsparochie"
Die naam werd door de parochieploeg aan de bisschop voorgesteld en monseigneur Luc Van Looy heeft deze naam aanvaard. Voortaan is dit de officiële naam van de nieuwe parochie op het grondgebied van de gemeenten Destelbergen en Melle.

De naam Emmaüs verwijst naar het dorp waarheen twee mannen op weg waren, toen Jezus zich bij hen voegde. Ze herkenden hem niet meteen, dat deden ze pas toen Hij het brood brak. Wel hadden ze een warm gevoel toen Hij hen de Schriften verklaarde. Precies dat is wat wij in elke eucharistieviering herdenken. De teksten van de eucharistievieringen van het voorbije weekend werden dan ook rond deze lezing opgebouwd.

Ook vandaag gaat Jezus met ons op weg. Zoals Geert De Keyzer het formuleert op de lokale bladzijde van Kerk&Leven (het parochieblad) van deze week : “Als parochie gaan we nu samen op weg, onder het teken van het Kruis, dat Jezus zelf gedragen heeft en waaraan hij is gestorven, dienstbaar als Martinus van Tours, die zijn mantel in twee sneed om hem te delen met de arme bedelaar op zijn weg, en onder de bescherming van Maria, de moeder van Jezus, Onze Lieve Vrouw, de moeder ook van onze Kerk”.

Voor alle duidelijkheid, de namen van onze kerken blijven ongewijzigd :  Heilig Kruiskerk, Heusden-Dorp of Sint-Martinuskerk Dorpsplein, Melle of Onze-Lieve-Vrouw- ter-Sneeuw, Kerkham, Destelbergen
Onze geloofsgemeenschap heet echter voortaan “Emmaüsparochie”