Op bedevaart

De parochie Destelbergen-Melle organiseert in de mei-maand twee bedevaarten naar Oostakker-Lourdes

 

Parochiebedevaart -  Samen op weg

Op dinsdag 1 mei 2018 gaan we samen op stap of op de fiets. We vertrekken aan elke kerk en ontmoeten elkaar onderweg.

  • We zetten ons in beweging. Is dat niet geloven? Geroepen worden om het vertrouwde te verlaten en samen op weg te gaan.

  • We doen het samen. Elk vanuit zijn plek vinden we elkaar en gaan samen verder. Een mooie beeld voor onze geloofsgemeenschap in zijn  groeien naar elkaar.

  • We gaan naar Maria toe, Jezus’ moeder, voor velen de eerste onder de heiligen, een bron van troost waar zij hun dank, hun wensen en hun zorgen bij neerleggen.

  • Elk kan het op zijn manier en naar eigen mogelijkheden doen: te voet, met de fiets, met de wagen.

  • We hebben een programma met verschillende activiteiten: de weg, een gebedsmoment, een gezamenlijk ontbijt, de kleine omgang en afsluitend de eucharistieviering. Kan je slechts een deel van het programma volgen, prima…

Iedereen is welkom! Kleine kinderen kunnen bij mama en papa op de fiets, groteren vinden het wel leuk om vroeg op stap te gaan en de dag te zien ontwaken, volwassenen kiezen, ouderen nemen de wagen of worden gevoerd door behulpzame buren of kennissen… Uiteraard worden kinderen vergezeld door hun ouders of andere volwassenen.

Bedevaart - Samana-kernen Destelbergen-Melle

De Samanakernen van Destelbergen-Melle gaan op zaterdag 26 mei 2018 samen op bedevaart naar Oostakker-Lourdes. Een kans voor mensen die graag naar Maria toegaan en er anders niet zo gemakkelijk geraken.

We verzamelen om 14u30 voor een gezamelijk gebedsmoment aan de grot. Om 15u00 volgt een eucharistieviering in de basiliek.