gebedsdienst

Gebedsvieringen op woensdag

De goede traditie van gebedsvieringen in de week, gestart in de coronacrisis, wordt verdergezet in de OLV ter Sneeuwkerk van Destelbergen.

Elke woensdagavond om 18u00 worden de gelovigen uitgenodigd om samen te bidden, te zingen en te bezinnen rond het Woord van de Heer.

Omdat we nu opnieuw op zondag mogen eucharistievieren wordt geen Heilige Communie gedeeld tijdens deze gebedsdiensten

mediteer en leef

Meditatiegroep Heusden

In Heusden is al ruim 10 jaar een christelijke meditatiegroep actief. Een vijftiental trouwe deelnemers komt elke maandagavond van 20 tot 21 uur bijeen in de parochiekerk om er samen te mediteren. Nu kan dat niet, maar we houden contact via mail en iedereen mediteert van thuis uit in warme verbondenheid met elkaar.

Wat houdt mediteren nu precies in? Wij zoeken de stilte op om zo tot een zich altijd maar dieper ontplooiende relatie te komen met Jezus, met God. In dit ervaringsgeloof ontmoeten we die Bron van Liefde in de stilte van ons hart.  Dat werkt helend en helpt ons om bewuster en zorgzamer in de wereld te kunnen staan..

Hoe ziet zo’n bijeenkomst er uit? Wij begroeten mekaar hartelijk, starten dan met een inleidingstekst en een openingsgebed. Daarna brengen we een half uur in totale stilte door. Ondertussen houden we het “apengekwetter” in ons hoofd wat op afstand door het herhalen van een mantra of gebedswoord.  Afsluiten doen we met een korte beschouwing en een gebed. Vier keer op een jaar drinken we ook samen gezellig een glas.

Wil je graag meedoen? Dat kan. Iedereen is welkom. Er is geen voorkennis vereist. Wij zitten gewoon op een stoel of, wie dat wil, op een meditatiebankje. Meestal putten we uit de christelijke traditie maar we hebben via onze stichter John Main wortels in Oost en West. We staan open voor ieders overtuiging.

Voor meer info : zie www.christmed.be  Dit is de vereniging voor Christelijke Meditatie in België die ongeveer vijftig groepen telt en waarbij wij ook zijn aangesloten.

Zie ook : www.wccm.org Hier vind je alles over de Wereldgemeenschap voor Christelijke Meditatie geleid vanuit Frankrijk door Laurence Freeman.

Wil u contact opnemen met mij ? Bel dan 0491/29 64 82 of mail naar Annemie Tollenaere