De parochie Destelbergen-Melle organiseert in de mei-maand twee bedevaarten naar Oostakker-Lourdes. Ook in 2021 gaan de bedevaarten omwille van Covid niet door.

 

PAROCHIEBEDEVAART 1 MEI -  SAMEN OP WEG

Op 1 mei  gaan we samen op stap of op de fiets. We vertrekken aan elke kerk en ontmoeten elkaar onderweg.

  • We zetten ons in beweging. Is dat niet geloven? Geroepen worden om het vertrouwde te verlaten en samen op weg te gaan.

  • We doen het samen. Elk vanuit zijn plek vinden we elkaar en gaan samen verder. Een mooie beeld voor onze geloofsgemeenschap in zijn  groeien naar elkaar.

  • We gaan naar Maria toe, Jezus’ moeder, voor velen de eerste onder de heiligen, een bron van troost waar zij hun dank, hun wensen en hun zorgen bij neerleggen.

  • Elk kan het op zijn manier en naar eigen mogelijkheden doen: te voet, met de fiets, met de wagen.

  • We hebben een programma met verschillende activiteiten: 

We starten aan elke kerk en ontmoeten elkaar gaandeweg

  Voetgangers Fietsers
Melle 5u45 7u15
Heusden 6u30 7u30
Destelbergen 7u15 7u45

8u30 Eucharistieviering in de kapel van het OLV van de Rozenkransinstituut, Onze-Lieve-Vrouwstraat, Oostakker

9u15 Ontbijt

10u15 Omgang

Kan je slechts een deel van het programma volgen, prima…

Iedereen is welkom! Kleine kinderen kunnen bij mama en papa op de fiets, groteren vinden het wel leuk om vroeg op stap te gaan en de dag te zien ontwaken, volwassenen kiezen, ouderen nemen de wagen of worden gevoerd door behulpzame buren of kennissen… Uiteraard worden kinderen vergezeld door hun ouders of andere volwassenen.

PAROCHIEBEDEVAART  - ACCENT OP OUDEREN EN ZIEKEN

De parochiebedevaart naar Oostakker-Lourdes van  einde mei  legt het accent bij ouderen en zieken. Hij wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de Samanakernen van Destelbergen, Heusden en Melle.
Een kans voor mensen die graag naar Maria toegaan en er anders niet zo gemakkelijk geraken.

We verzamelen om 14u30 voor een gezamelijk gebedsmoment aan de grot. Om 15u00 volgt een eucharistieviering in de basiliek.

 

MET KWB GONTRODE OP WEG NAAR HALLE

Aan de vooravond van Pinksteren gaat de KWB op bedevaart naar de OLV basiliek in Halle

Goede tradities zijn er om te koesteren!
Wandelaars vertrekken om 07u00 aan het pleintje aan de hoek van de Beekstraat en de Schauwegemstraat voor een gezonde wandeling van +- 50 km.
Onderweg zijn een aantal rust-, eet- en verzorgingsplaatsen voorzien, alsook bij onze eerste stop te Letterhoutem lekkere koffiekoeken als ontbijt. Picknick voor ’s middags en ’s avonds zelf te voorzien.
Voor verzorging en bijstand onderweg wordt gezorgd.
Fietsers vertrekken om 13u00 aan de Sint-Martinuskerk te Melle. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen worden hier de nodige schikkingen getroffen voor begeleiding en terugkeren en terug-vervoer van de fietsen.
Picknick voor ‘s avonds zelf te voorzien. De aankomst in Halle van wandelaars en fietsers is voorzien rond 18u00. Bedevaarders die met de wagen komen kunnen dan aansluiten.
Verzamelen in of aan café Vaantjesboer aan de Maandagmarkt 16. Na een hapje en de nodige verfrissingen volgen we om 20u00 de eucharistieviering in de basiliek van Halle.

Zoeken