rijstpapactie
alternatieve actie broederlijk delen

Omwille van Covid kon het solidariteitsmaal niet doorgaan. Als alternatief werd een rijstpapactie opgezet.  Op palmzondag werd de rijstpap klaargemaakt en uitgedragen door tientallen vrijwilligers. Een hartverwarmend gevoel van solidariteit, onderling en met de Derde Wereld.

Er werden 650 potjes rijstpap gemaakt. Eens verdeeld in mooie en gestickerde dessert cups werden deze overgeheveld in 110 geadresseerde zakjes en opgehaald door minstens 11 “koeriers”. De zakjes werden door hen corona-proof aan huis geleverd, wat vaak gepaard ging met een korte deugddoende babbel.

Samen met de vrije giften en na aftrek van gemaakte onkosten konden we het mooie bedrag van 1.847,10 € overschrijven naar Broederlijk Delen.

Dat is een puik resultaat. Nog hartverwarmender is dat zich van overal in Heusden, Destelbergen, Melle spontaan een dertigtal vrijwilligers aanboden om rijstpap te koken en/of rond te delen.

Zij krijgen een pakketje wenskaarten van Broederlijk Delen als bedanking. Dankzij het netwerk van Werkgroep één Wereld en het organisatietalent van Siegrid De Baere, die vanuit de parochieploeg de actie coördineerde, verliep alles vlot.

Een mooi staaltje van samenwerking en solidariteit, en daar gaat het uiteindelijk toch om.

Zoeken