mondmaskers verplicht
Amper één maand nadat we elkaar opnieuw van aangezicht tot aangezicht mochten zien, worden de mondmaskers opnieuw verplicht tijdens onze vieringen.

"In de gebouwen van de erediensten en de niet-confessionele levensbeschouwingen is het verplicht om een mondmasker te dragen, met  de volgende uitzonderingen:

  • Wanneer het dragen ervan onmogelijk is omwille van de aard van de activiteit, bijvoorbeeld voor de prediker tijdens de preek of voor de koorzangers tijdens de zang.
  • Om te eten of te drinken, bijvoorbeeld om water te drinken tijdens de uitoefening van de collectieve (ere)dienst of bij de koffietafel in het gebouw van de eredienst, aansluitend op de collectieve (ere)dienst."

De bisschoppen van België roepen intussen de gelovigen op ook de andere voorzorgsmaatregelen strikt te blijven opvolgen: handen desinfecteren bij het binnenkomen, niemand aanraken tijdens de diensten, extra voorzichtig zijn bij het ontvangen van de communie, voldoende afstand houden en de gebouwen goed ventileren. Wie niet gevaccineerd is, wordt nogmaals opgeroepen dat alsnog wel te laten doen.

Wat betreft de koren: sterke aanbeveling om koren zonder masker op voldoende veilige afstand van de andere aanwezigen op te stellen. Wie zingt en zou besmet zijn kan immers meerdere meters ver via de zang het virus overdragen.

Zoeken

Dekenaal nieuws